keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Portugalin huhtikuu

Hola!

Portugali ja etelä-Espanja ovat innoittaneet kotimaisia lauluntekijöitä kautta aikain. Jari Sillanpää laulaa "Malagaan", Olavi Virta ja Kari Tapio lauloivat puolestaan Portugalin huhtikuusta. Vaikka en olekaan kyseisen musiikkigenren ystävä, olen päättänyt suunnata tänä vuonna pyöräilyreissun kyseisten laulujen maisemiin.

Reissu lähtee huomenna, 7.4, lennän aamukoneella Malagaan. Sieltä on tarkoitus ajaa aurinkorannikkoa pitkin Gibraltarille, nähdä kuuluisat apinat ja kääntää kohti pohjoista. Reitille osuu Jerez, Huelva jne ja jatkuu rajan yli Portugaliin. Portugalissa olen ajatellut ajaa rannikkoa seuraillen pohjoiseen. Reitille osunee mm. Porto, Lissabon ja lauluista kuuluisa Coimbra.
 Kovin tarkkaa reittiä en ole suunniotellut, tarkoitus on edetä fiilisten ja säiden mukaan. Jossain vaiheessa käännän takaisin sisämaahan ja ajelen Madridiin, josta palaan Suomeen. Tarkka kilometrimäärä ei ole tiedossa, mutta jos reitti menisi esim.Santiago de Compostelaan asti, kokonaismatka olisi noin 2000 km. Paluulippua ei ole vielä ostettu, mutta lentoja Helsinkiin näyttää tulevan enemmän kuin busseja Parkanoon:)

 Tällä hetkellä Malagassa on hyvä kotimainen kesäkeli, 20-24 astetta ja aurinko paistaa. Rannikolla voi kylläkin olla sade herkässä kun pilvet tulevat Atlantilta mantereen päälle.
Aiempaan tapaan osa öistä on tarkoitus viettää teltassa, se antaa mukavasti joustoa ajopäiviin, kun ei tarvitse stressata majapaikan löytymistä, vaan voi uinahtaa appelsiini- tai oliivilehtoon tai viinitarhaan puun alle tai pensaiden katveeseen. Otan kevyet varusteet, kilon painoisen teltan ja 640g makuupussin, eiköhän niillä säiden puolesta pärjää.

Olen talven aikana tehnyt hieman muutoksia pyörään rohlofoimalla wanhan Surlyn. Asensin pyörään Rohlofin takanavan ja vaihteisto pääseekin sisäänajoon Iberian niemimaan vaihteleviin maisemiin. Päätin jättää pyörän etulaukut ja takana tavaratelineellä matkanneen kanoottisäkin kotiin. Asensin pyörään etutavaratelineen, johon tulee poikittain Ortlieb Rack Pack-säkki. Säkkiin sopii hyvin telttailuvarusteet.

Blogia on tarkoitus pitää ja päivittää mahdollisuuksien mukaan paikoissa, joissa on wlan käytettävissä.


Ohessa vielä musiikillisia makupaloja niitä kaipaaville:

https://www.youtube.com/watch?v=jyyYR8aS7Ww

https://www.youtube.com/watch?v=bb3Om7axEuM

https://www.youtube.com/watch?v=-cUiIuuwWIk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti