perjantai 15. huhtikuuta 2016

15.4.2016 Almeirim - Alcobaca

Ensimmäistä kertaa koko reissulla oli majapaikka, jossa on aamupala. Sitä pitikin nauttia perusteellisesti, sinne se luultavasti katoaa tien päälle, eikä jää nahkan alle asumaan. Lähdin kymmenen maissa liikkeelle.

Poikkesin Decathlon-urheiluliikkeessä hakemassa hieman tarvikkeita. Ostin jarrupalat, ketjuöljyä, sisärenkaan ja pumpun. Kaikki tulivat tarpeeseen.  Olen nähnyt kyseisen ketjun liikkeitä ympäri Eurooppaa, tämänkin olin missata mutta palasin takaisin ja menin sisään. Oli kyllä melkoinen marketti, tavaraa aivan tolkuttomasti ja halvat hinnat.

En päässyt liikkeestä kuin muutaman kilometrin, kun alkoi sataa, ja kovaa. Kärvistelin kyläkaupan markiisin alla ainakin kaksi tuntia ja odotin sateen loppumista. Viimein kirkastui ja pääsin jatkamaan matkaa. Jouduin kuitenkin ajoittain pitämään sadetta milloin missäkin, ladossa, baarissa ym. Päätin, etten kastu enää yhtä pahasti kuin eilen.

Jarrupalat piti ostaa varalle, koska täällä joutuu jarruttelemaan paljon. Eilen jäi nopeusmittariin maksimi 59 km/h. Pyörä menee raskaassakin lastissa sellaista kyytiä hyvin eikä ala vatkaamaan. Viime vuonna Italiassa nopeus nousi muistaakseni 64 kilometriin tunnissa ja Apenniineilla oli serpentiinimutkia. Surly LHT on pitkällä akselivälillä tehty pyörä ja siksi vakaa ajettava.

Hiljalleen alkaa selviämään portugalilaisten luonne, he eivät ole yhtä avoimia ja ystävällisiä kuin espanjalaiset, vierasta katsotaan pitkään ja totisena. Baarissa puheensorina lakkaa kun gringo astuu sisään ja tilaa cafe americanon.

Illaksi päädyin Alcobaca-nimiseen kaupunkiin. Kyseltyäni hotel economicoa minulle neuvottiin Santa Maria-niminen paikka. Koko ja tyyli on kuin meikäläisessä isossa Cumuluksessa tai Rantasipissä, hinta menee tosin hieman alle, 33e aamupalalla.

Ennen reissua sain vihjeen, että kannattaa käydä Nazaressa, siellä voi nähdä ja kuulla laineen liplattavan, huomenna näen onko jutussa mitään perää. Matkaa Nazareen on noin 15 km.

https://m.youtube.com/watch?v=awjMSjic268

Päivän kilometrit 75
2 kommenttia:

  1. Laitoin SRAL harrastesivulle linkin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos, ei ollut maksettu mainos:) Täällä ei näy merkkejä radioamatööritoiminnasta. Viime vuonna Italiassa ja Sloveniassa näkyi antenneja ja mastoja lähes päivittäin.

    VastaaPoista