keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

13.4.2016 Serpa - Viana do Alentejo

Teltan pakkaaminen ja postaus blogiin ennen kuin maantie kutsuu. Ilmassa ei ollut kosteutta ja teltta oli miellyttävän kuiva pakata.
Poikkesin vielä kahvilla Serpassa, halpaa oli, muikkukukon kokoinen ja -mallinen pulla ja kahvi 2e.
Tähän mennessä Portugalissa havaittua:

Siistit tienlaidat ja ympäristö
Autoilijat ei varo pyöräilijöitä kuin Espanjassa
Osa hinnoista edullisia, bensa melko kallista 1,47/litra
Vähemmän liikennettä kuin Espanjassa
Kylät sivussa maanteistä, selvästi kaavoitettuja, selkeä kaupunkikuva. Saman väriset talot ja katot koko kylässä, ei korkeita rakennuksia.

Ajelin kohti pohjoista, tavoitteena oli Evora-niminen kaupunki. Kun matkaa oli jäljellä noin 35 km, tie muuttuikin pyöräilijöiltä kielletyksi. Matka muuttuikin 67 kilometriksi. Jäin pieneen Viana do Alentejo-nimiseen kylään, löysin 30 euron hospidarin.

Menin läheiseen ravintolaan syömään päivän annoksen, nimi oli Frago de tomatada con batatas. Tunnistin pari ainesosaa ja ajattelin että menköön tuollainen kokeeksi. Ruoka luvattiin tunnin päästä. Kun menin pöytään, eteen tuotiin noin litran kulho keittoa, jossa oli tomaattipohjainen liemi, perunoita ja epämääräisiä, luisia lihanpaloja. Söin koko annoksen, välissä maistui possu, välillä oli jonkin ison linnun osia. Luulen että keittoon oli kerätty keittiön pakastimeen jäänyt vähäarvoinen eläinproteiini, siansorkat ja linnunpalaset. Hyvää oli kuitenkin, hinta 7,5 e sisältäen puolen litran kannun talon viiniä.

Päivän kilometrit 101.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti