perjantai 22. huhtikuuta 2016

22.4.2016 Candeleda - Navas del Rey

Hostelli oli tyhjä kun lähdin, edes henkilökuntaa ei ollut paikalla. Menin suoraan lähimpään panaderiaan hakemaan hieman evästä. Mukaan tarttui pari banaania, omena ja kaksi isoa pasteijaa. Söin pasteijan pahimpaan nälkään ja lähdin tielle. Yllättävän kovia nousuja taas alkumatkasta. Tie mutkitteli vuorilla järeiden mäntymetsien keskellä.

Ostin jostain kylästä mansikoita. Myyjä tarjosi koko laatikkoa, kieltäydyin sanomalla No mucho peso para bicicleta. Myyjä kysyi että käykö medio kilo, opin siinä uuden sanan medio, ilmeisesti puoli kiloa oli määrä. Mansikat olivat komeita, mutta jotain jäi puuttumaan, nimittäin maku. Sokkotestissä marjoja ei olisi ollut helppo tunnistaa mansikoiksi, olisin veikannut retiisiä tai jotain tunnistamatonta kasvia.

Matka eteni mukavaa vauhtia ja Madridiin oli lyhyempi matka kuin luulin. Viimeinen  satanen meni rikki puoliltapäivin.
Kiivettävää tuli taas tällekin päivälle yli 1100 metriä. Illansuussa saavuin pieneen Navas del Reyn kylään. Kyselin hostalia mutta sitä ei ollut, sen sijaan minulle tarjottiin yösijaksi kokonaista huoneistoa 40 euron hintaan.Tartuin tarjoukseen, talo on kylän keskustassa ja vuokrakäytössä. Talossa on neljä erillistä huoneistoa, joista yksi on käytössäni. Makuupaikkoja oli kuusi, varusteltu keittiö ym. En tiedä onko suojaamaton nettiyhteys talon vai jonkun naapurin, mutta käytän sitä kuin omaani.

Viinihiivamaiden  ihmiset ovat erittäin avuliaita, heillä ei ole kiire kun reissumies kysyy jotain heikolla espanjalla. Majapaikkaa varten mies, jolta kysyin neuvoa, soitti puhelimella paikalliselle yrittäjälle ja tuli vielä opastamaan. Siitä homma lähti taas rullaamaan, ilmassa oli jopa pienen seikkailun tuntua kun hostalia ei ollut koko kylässä:)


Päivän kilometrit 105, matkaa Madridiin noin 40 km.


2 kommenttia:

  1. Niin on etelän omenatkin, jauhomössöö. Juu, tänään teen valkosipuliperunat mikrossa, paksu pihvi ja tuoretta parsaa, sitten ruokalevolle pehmeään sänkyyn. Kelit huonot ei tarvitse aukaista radiota. Milloin olet kotona ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kone on Helsinki - Vantaalla maanantaina 13:15, joten kotona olen maanantai-iltana.

      Poista