tiistai 19. huhtikuuta 2016

19.4.2016 Castelo Branco - Termas de Monfortinho

Herättyäni vilkaisin ulos hotellihuoneen ikkunasta, siellä satoi. Taivas oli lyijynharmaa ja missään ei näkynyt taivasta pilviverhon takaa. Söin aamupalan, pakkasin kamat ja lähdin tien päälle. Ajelin jonkin matkaa ja kun sade yltyi, menin puun alle odottelemaan. Aikani odotettuani totesin, että ei auta, saattaa sataa iltaan asti, ja vaikka huomisen.

Arvio oli oikea, sade jatkui tuntikausia taukoamatta. Päivän teemana oli päästä Espanjan rajalle, matkaa reilu 70 km. Ajelin läpi pienten kyläpahasten, poikkesi jossakin baarissa juomassa kupin kuumaa, toisessa söin hampurilaisen. Yhteinen piirre aina on, että puheensorina loppuu ja kaikki tuijottavat kun teen tilauksen. Kaikkein vihamielisimpiä ovat koirat ja niitä on paljon. Eräänkin huoltoaseman pihalla omistajalle tuli hätä hakea koiraansa pois kun se näytteli hampataan niin karjaisin suomeksi kovalla äänellä "Nyt rakki turpa kiinni", taisi siinä hämmentyä koiraparkakin:)

Iltapäivällä saavuin läpimärkänä rajalla olevaan pikkukylään ja pääsin yöksi hotelli Boa Vistaan kohtuulliseen 28 euron hintaan. Tänään olisi ollut houkuttelevaa jäädä aamulla hotelliin keräämään voimia ja pitämään välipäivä, mutta matkaa on vielä sen verran, että joka päivä pitää edetä kohti Madridia, muuten voi tulla viikonloppuna kiire että ehtii maanantaiaamun koneeseen.

Päivän kilometrit 76.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti