lauantai 16. huhtikuuta 2016

16.4.2016 Alcobaca - Coimbra

Päivän teemana oli käydä katsomassa Nazare ja sen kuuluisat aallot ja edetä kohti Coimbraa niin pitkälle kuin mahdollista. Lähdin veivaamaan kohti rantaa, maasto muuttui mäkiseksi ja puusto mäntyvaltaiseksi.
Ranta tuli vastaan, missasin ensin majakan ja ajoin alas hiekkarannalle. Kaupungissa oli väkeä kuin markkinoilla, vaihdoin muutaman sanan suomalaisten kanssa kun kuulin tuttua kieltä puhuttavan:)

Meri ei näyttänyt tänään voimaansa, toki muutama vaahtopää näkyi. Kehutut kerrostalon korkuiset aallot vaativat varmaan kovan länsituulen.

Kävin Lidlissä ostamassa pientä syötävää ja siirryin maantielle. Elintaso näyttää olevan selvästi korkeampi täällä maan länsiosassa kuin kaakkoiskulmassa, josta tulin Portugaliin. Autot ovat uudempia, talot hienompia, moottoripyöriäkin näkee.

Pyöräily ei tunnu olevan suosittua, maantiepyöräilyn harrastajia on näkynyt vain muutama. Autoilijat ei paljoa pyöristä välitä, tänäänkin oli muutama ohitus tosi läheltä.

Illansuussa lähestyin Coimbraa, kyselin taas hotel economicaa ja minut neuvottiin kartanon näköiseen kylähotelliin. Tilaa oli, kysyin hintaa ja miltei putosin seisovilta jaloilta, 95 euroa. Kerroin lähteväni sinne mistä tulinkin, maantielle. Coimbrasta löysin Best Westernin noin puoleen hintaan. Viime vuonna Italiassa ja Sloveniassa opin että kyseisen ketjun hotelleissa on kunnon aamupalat.

Päivän kilometrit 115.

Edit: Päivitys sunnuntaiaamuna, lähipäiville on luvattu sateita ja tällä hetkelläkin tulee kuuroja. Viime aikojen suunnitelma oli ajaa Portoon ja kääntää siitä itään kohti Madridia. Ostin äsken lentolipum Madrid-Helsinki 25.4 klo 8:00. Lähden etenemään Coimbrasta kohti itää ja toivottavasti kuivempaa Madridia. Tiet näyttävät kovin mutkaisilta, luultavasti vuoristoa tiedossa. Ajomatkaa on arviolta reilu 600 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti