keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

20.4.2016 Termas de Monfortinho - Plasencia

Hotellinpitäjä oli laittanut aamupalan kahdeksaksi kuten sovimme. Pöydässä oli tuoreita sämpylöitä, munakasta, jogurttia, kahvia ym ym. Kun tuli  maksun aika, yöpymisen hinta oli 28 e ja aamupala 2e. Annoin extraa tapojeni vastaisesti, tarjoilu oli hyvä ja oli onnenkantamoinen löytää koko paikka syrjäiseltä rajaseudulta.

Lähdin ajelemaan kohti Espanjaa, keli oli vaihteeksi kuiva ja sateeton. Rekkaliikennettä oli aika paljon ja tie mutkitteli niin että vaikka kilometrejä kertyi pyörän matkamittariin, matka ei edennyt samaa tahtia kohti kaakkoa ja Madridia. Ostin Moraleja-nimisestä kaupungista Espanjan maantiekartan ja aikani tutkittuani totesin että minun kannattaa pyrkiä Plasencia-nimiseen kaupunkiin. Sieltä näyttää olevan sopiva hitaamman luokan suora reitti lähes Madridiin saakka. Reittejä Madridiin on paljonkin, mutta lähes kaikki ovat moottoriteitä, jolloin polkupyörän kanssa joutuu kiertelemään paljon ja matka pitkittyy.

En tiedä olenko sattumalta monsuunin aikaan liikkeellä. Minä kun luulin Espanjaa ja Portugalia kuiviksi maiksi. Kun olin edellisen kerran täällä v 2012, muistan kun joku paikallinen sanoi lähellä Ciudad Realia että no lluvia, no aqua cinco mese, ei sadetta viiteen kuukauteen.

Iltapäivällä alkoi sataa kaatamalla kun tulin Plasenciaan. Hakeuduin läpimärkänä ensimmäiseen vastaan tulleeseen baariin kuivattelemaan ja tekemään tiedusteluja mahdollisista majapaikoista. Kävi ilmi että samassa rakennuksessa oli hostal, johon jäinkin yöksi, hinta 20e.
Laskeskelin että matkaa Madridiin on noin 300km, jos ajan kolmena päivänä noin satasen päivässä, jää minulle sunnuntai aikaa hakeutua Madridissa lentokentän tuntumaan. Kaupungissa ajaminen on kokemuksen mukaan erittäin hidasta ja Madrid on tosi laaja.


Päivän kilometrit 92.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti