torstai 21. huhtikuuta 2016

21.4.2016 Plasencia - Candeleda

Plasencia oli suurempi paikka kuin kuvittelin, siinä oli kaksi keskustaa ja otti oman aikansa löytää tie EX203 joka vie kohti Madridia. Heti kaupungin ulkopuolella alkoi useita kilometrejä pitkä 8% nousu.  Sitä kammetessa tuli kyllä mieleen, että ei ikinä enää Espanjaan pyöräilemään.

Päivän iloinen yllätys oli kun tapasin uusseelantilaisen pariskunnan, joka oli tullut Eurooppaan ja Marokkoon pyöräilemään. Molemmat ajelivat Surlyn pyörillä, rouvalla rohlofoitu ECR ja isännällä Disk Trucker. Kysyin kuinka pitkään he aikovat olla reissussa, kuulemma neljä ja puoli kuukautta. Rouva vaikutti hieman kyllästyneeltä sateeseen kolmen päivän jälkeen. Juttua olisi taas riittänyt vaikka kuinka, mutta lähdimme suunnillemme Bon Voyage-toivotusten kera.

Päivään piti saada hieman jännitystä. Näin tien laidassa Menu de Dia-kyltin. Menin ravintolaan ja tilasin päivän listalta sokkona ruokaa. Ravintoloitsija katseli hieman kummissaan, mutta toi mitä sormeni näytti. Sieltä tuli alkukeittona keltaisista herneistä, choriozo-makkarasta ja kinkusta tehty hernekeitto, kanankoipia ranskalaisilla ja jotain vanukasta karamellikastikkeella ja kermavaahdolla.

Baareja ja kahviloita Espanjassa ja Portugalissa riittää. Eilen ja tänään oli mukava yllätys kun kahvin lisäksi tarjottiin pyytämättä pala munakasta, tortillaa ja vaaleaa leipää. Hieman huvitti eilen kun odotin sateen taukoamista eräässä baarissa, niin vieressäni istunut miesasiakas otti tiskiltä luettavaksi asiakkaille tarkoitetun lehden. Lehti muistutti sisällöltään meikäläisiä Jallua ja Kallea. Siinä hän lueskeli kaikessa rauhassa, katseli alastomien naisten kuvia ja lausui kommentteja kuvista.

Tie kulki koko päivän pienten kylien läpi, vuoret alkoivat heti kylän laidalta. Siellä täällä näkyi lumihuippuisiakin ja toisinaan maisema muistutti Pohjois-Norjan tunturimaisemia.

Tänään pyörä kulki kevyesti varsinkin iltapäivällä, päivällä syömisessä voi kyllä olla järkeä. Päivämatkan pituudet määräytyvät aika paljon majoitusmahdollisuuksien mukaan. Jos jossain on hyvä hostal, sitä jää helposti siihen eikä jatka vielä paria-kolmeakymmentä kilometriä hotelli Erään. Päivällä tapaamani pyöräilijät pitivät noin sadan kilometrin keskimääräistä matkaa melko pitkänä.

Illan tullen saavuin Candeleda-nimiseen kylään josta löytyi kahden tähden siisti hostal. Täytyy vaihteeksi taas hieman pyykätä. Kengätkin haisevat niin järkyttävälle, että niillä ei pesemättömänä voi mennä lentokoneeseen:)
Matkaa Madridiin on noin 180 km

Päivän kilometrit 100.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti