lauantai 21. maaliskuuta 2015

21.3.2015 Balatonin laitaa kohti Budapestiä

Piti poikkeuksellisesti pysähtyä postaamaan blogipäivitystä kesken päivin, kun sattui mäkkäri osumaan reitille. Aamulla kokki loihti minulle herkullisen kinkku-sienimunakkaan ja sen voimalla oli hyvä lähteä tien päälle. Ei ollenkaan huono majoitus hintaansa nähden.

Päätin ajaa Balatonin itä- tai eteläpuolta, koska se on tasaisempaa. Lomakausi ei ole nyt päällä, mutta voin vain kuvitella millainen väenpaljous heinä-elokuussa alueella on. Ranta on vieri vieressä täytetty huviloilla, hotelleilla, villoilla ja ravintoloilla. Onpa siellä täällä muutama hylätty kesäsiirtola sosialismin ajoilta. Järvi on noin 70 km pitkä, leveyttä on muutama kilometri, vastaranta samanlaisine palveluineen näkyy hyvin. Mitä lähemmäs Budapestiä tullaan, sen vauraammaksi seudut muuttuvat. Kauppaketjuista Lidl, Aldi ja Tesco ovat edustettuna.

Ajan tänään luultavasti järven pohjoispään ohi hieman Budapestiin päin ja jään siihen yhdeksi tai kahdeksi yöksi. Huomiseksi on luvattu sadetta ja matkaa on vain satakunta kilometriä. Lento lähtee tiistai-iltana, joten kiirettä ei ole.

Tapasin illansuussa unkarilaisen retkipyöräilijän joka oli menossa Sisiliaan, kaveri oli lähtenyt Budapestistä liikkeelle. Pyörä oli uusi, samoin kärry. Meillä ei ollut juuri yhteistä kieltä, mutta kun kysyin missä hän nukkuu yönsä, hän viittasi ojanpenkalle. Oikea asenne miehellä. Kaveri esitteli aiempina vuosina ajamiaan reittejä, oli ollut liikkeellä samoissa maisemissa kuin minä, mm. Saksassa ja Belgiassa. Jäin yöksi hotelliin, pitää katsoa mikä keli on huomenna, matkaa Budapestiin noin 75km, päivän kilometrit 128.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti