tiistai 17. maaliskuuta 2015

17.3.2015 Gorizia - Ljubljana

Illalla oli suoranainen rankkasade, mielessä kävi mahdollisuus, että jos tämä ei lopukaan aamuksi. Huoli oli kuitenkin turha, taivas oli melko kirkas kun lähdin tien päälle. Raja tuli nopeasti ja valtakunta vaihtui Sloveniaksi. Maa on vuoristoinen, tämä kävi ilmi kun annoin Garminin viedä lyhintä reittiä kohti Ljubljanaa. Pian olin taas serpentiineissä, lumi tuli vastaan ja kiivettävää oli taas noin 900m. Keskinopeus putosi onnettomaksi kovan vastatuulen vuoksi.

Slovenialaiset vaikuttavat ystävälliseltä väeltä, rakennuskanta on hieman rapistuneempaa kuin Italiassa, hintataso on samaa luokkaa. Saavuin illaksi lähelle Ljubljanaa, jossa jäin yöksi edulliseen hotelliin. Katselin telttapaikkoja, mutta asutus on niin tiheää, että sopivaa paikkaa ei enää illalla löytynyt. Päivemmällä oli sopivia paikkoja, mutta ajomäärä olisi jäänyt pieneksi. Kilometrit 86.

Minut on muuten profiloitu. Profiilin tulos kahdesta suusta on että kansallisuus on puolalainen ja kahdesta muusta suusta ammatiksi on tarjottu eläkeläistä. Baarinpitäjät, nuo asiakasrajapinnassa työskentelevät ammattilaiset ottavat heti mittaa asiakkaasta. Rähjäinen ulkoasu paljastaa puolalaiseksi ja mahdollisuus reissata lomakauden ulkopuolella eläkeläiseksi. Siinä menee  niin sanattomaksi, että ei ymmärrä edes paljastaa olevansa suomalainen julkisen sektorin työntekijä. Pitäisiköhän alkaa seuraavaksi vaatia eläkeläisalennusta:).  Toisaalta, puolalainen eläkeläinen ei kai ole hyvä ryöstökohde, taskunpohjalla kulunut rukousnauha ja muutama zloty rahaa...

2 kommenttia:

  1. Joo, kyllä maisemia on ja valokuvissa ei näytä niin hienolta kuin luonnossa. Pitää laittaa enemmän kuvia kun pääsen kotiin.

    VastaaPoista