maanantai 16. maaliskuuta 2015

16.3.2015 Portogruaro - Gorizia

Lähdin aamulla liikkeelle kahdeksan aikoihin. Ulkona satoi tihkuttamalla. Alkuun tämä ei häirinnyt, mutta puolilta päivin vettä tuli jo aivan kunnolla. Kyseessä on ensimmäinen sadepäivä koko reissulla. Eräässä tienvarren kahvipaikassa poiketessani paikan omistaja tuli puheille. Kerroin meneväni Triesten kautta Koperiin ja Budapestiin. Hän neuvoi ajamaan Koperin sijaan Gorizeen, joka on rajakaupunki Koperista pohjoiseen. Tämä oli hyvä ajatus, säästää kilometrejä. Käänsin kurssin siis Gorizeen. Vedentulo jatkui, pysähdyin välillä ja keittelin teetä ja vaihdoin kuivaa vaatetta linja-autokatoksen suojassa.

Otin Gorizesta hotellihuoneen, jossa on kylpyamme, toimiva lämmitys, vedenkeitin, rättipatteri ja hiustenkuivaaja:), Tarkoitus on saada aamuksi vaatteet kuivaksi ja itsensä lämpimäksi. Huomenna alkaa sitten balkanin juhla, kun siirryn virallisesti Balkanille, Sloveniaan. Matkaa rajalle on 4 km. Ai mikäkö on balkanin juhla,? Sehän oli varsinainen rasva/suola/nitriittipommi, makkara 70-luvulla. Pitää katsella  jos vaikka Slovenian marketeista löytyisi moista perinneherkkua...

Ostin eilen paluulipun Budapest-Helsinki 24.3, Matkaa Budapestiin on noin 600 km, joten mitään varsinaista paniikkia ei pitäisi tulevina ajopäivinä olla, kunhan ei vaan sataisi päivittäin.

Päivän kilometrit 78.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti