torstai 19. maaliskuuta 2015

19.3.2015 Celje - Radenci

Yö oli vuorilla lämmin ja oli mukava herätä kun telttakankaan sisäpuolella ei ollut vesipisaroita. Yöllä kuului ulkoa paljon ääniä kun peurat tai saksanhirvet kulkivat lähistöllä. Niillä oli minusta vainu ja ne ääntelivät miltei koiran haukkua muistuttavalla tavalla. Lähdin liikkeelle seitsemän maissa, mäkiä riitti taas kiivettäväksi ja vastaan puhalteli tuuli jo ties monettako päivää. Sää oli muuten hyvä, sateesta ei tietoakaan. Poikkesin aika monessa paikassa kahvilla, mutta missään ei ollut pullaa, sämpylöitä, croissantteja tai mitään taikinanpalaa. Tiski oli aina samanlainen, ruostumatonta terästä ja tarjolla pelkkiä juomia ja kahvia. Kysyin asiaa jopa erikseen, oikein tyylipuhtaita juottoloita kaikki.

Poikkesin päivällä burgerilla, harmi etten nälissäni ehtinyt kuvaamaan. Burger oli naudanlihapihvillä ja kasa oli kooltaan meikäläisen kalakukon kokoinen ja mallinen, 4,8€ oli hintaa.

Suunta on ollut kohti koillista jo jonkin aikaa ja päädyin illaksi rajaseudulle, Itävallan ja Unkarin rajat ovat muutaman kilometrin päässä. Asetuin asumaan kylpyläturistien suosimaan Radencin pikkukylään, jossa on iso kylpylä ja paljon majoituskapasiteettia. Huoneessa oli sopivat fasiliteetit ja innostuin pyykkäämään, vaatteet kuivuvat rättipatterilla aamuksi.  Huomenna jatkan Unkariin, Balatonjärven eteläpäähän ja siitä kohti Budapestiä, jonne on matkaa kolmisesataa kilometriä. Päivän kilometrit 104.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti