keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

20.7.2016 Ricocany - Praha

Yö hotellissa oli aika tuskainen, huone oli ilmastoimaton ja kuuma. Pääsin kunnon uneen vasta kun kävin yöllä kylmässä suihkussa.
Venytin hotellista lähtöä puoli yhteentoista, että odotteluaika kentällä jäisi mahdollisimman lyhyeksi. Prahassa tuntui olevan turistisesonki kiihkeimmillään, kadut olivat väärällään väkeä. Seassa kuului suomeakin, eli kyllä täällä maanmiehiä on tutustumassa kaupunkiin.
Kaupunki on kyllä hieno, uskomattoman loisteliaita rakennuksia vieri vieressä ja koko keskusta huokuu historiaa.
Päivä oli kuuma, kävin kebab-paikassa syömässä. Omistaja oli turkkilainen, kysyin että mitä mieltä hän on maansa tilanteesta. Mies pystyi vaivoin peittämään liikutuksensa, niin kovasti häneen otti viime päivien tapahtumat Turkissa.
Gepsi opasti minut pahalle reitille läpi keskustan, olisin joutunut kantamaan pyörää satoja porrasaskelmia. Vaihdoin reittiä ja ajelin jalkakäytävällä kun paikallinen poliisi otti minut vakavaan puhutteluun. Osoitin kapealle kadulle ja sanoin pozor, joka tarkoittaa kai vaaraa tai vaarallista useilla slaavilaisilla kielillä. Viranomainen myönsi kyllä asian mutta kehotti taluttamaan pyörää kun olen jalkakäytävällä.
Tulin lentokentälle neljän aikoihin ja tässä odotellessa voi kirjoittaa vaikka blogia. Reissu on taas tältä erää ohi. Laitan kotiin päästyäni päivän valokuvat ja yhteenvedon reissusta. Päivän kilometrit 38.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti