perjantai 15. heinäkuuta 2016

15.7.2016 Rokycany - Vodnany

Yö teltassa oli rauhallinen, aamusta sateli hieman ja kokosin varusteet ja lähdin tien päälle. Suunta on kohti etelää, Ceske Krumlov on kaupunki, jota minulle on suositeltu nähtäväksi. Poikkesin ostamassa ruokaa ja join pikaiset sumpit paikallisessa leipomossa.

Ajaminen on Tsekeissä yllättävän helppoa, koska gepsi tuntee kaikki lehmänpolut ja osaa reitittää hyvin. Liikenteen puolesta maa muistuttaa Puolaa, tiet ovat kapeita ja liikennettä riittää. Asiointi kaupoissa on samanlaista kuin muissakin itäblokin maissa, kieli on outo ja englantia ei puhuta yleisesti. Hyvin olen kuitenkin selvinnyt, nälkäänkään ei kuole. Nytkin edessä höyryää herkullisen näköinen annos, kirjoitan tätä tienvarren ruokapaikassa. Ruoka on rasvaista ja suolaista, mutta eiköhän se pala tien päällä. Sain aamupäivällä pahat lihaskrampit jalkoihin. Ostin magnesiumpitoiseksi mainostettua kivennäisvettä ja pakotin itseni juomaan sitä puoli litraa kerralla, samalla muutama merisuolakide kielen alla. Krampit loppuivat ainakin toistaiseksi.
Päivä oli sateeton, mutta pilvet roikkuivat alhaalla koko päivän.
Alla olevista valokuvista, kummallinen levy on metsästä telttapaikan läheltä löytämäni perhospyydys, kuvan pyörässä on pieni Hondan moottori joka pyörittää takarengasta päällyrenkaaseen painavan akselin avulla, pari ruoka-annosta, telttapaikka, skootteri, tienlaidan muistomerkki, baarin hinnasto naurettavine hintoineen.
Aloitustekstin nimi oli Prahan syntiset ihmiset, en ehtinyt vielä Prahassa syntisiä näkemään, mutta täällä maaseudulla on näkynyt muutama julkinen nainen, tai oikeastaan tyttö ja en oikeastaan tiedä heidän syntisyydestään:)

Olut on asia, johon ei voi olla törmäämättä Tsekeissä, baareja ja olutmainoksia on kaikkialla. Juoma on naurettavan halpaa, 1,5 litran pullo paikallista bulkkiolutta maksaa noin 1,1 euroa. Maassa onkin Euroopan korkein alkoholinkulutus, 16,61 litraa henkeä kohti vuodessa absoluuttiseksi alkoholiksi laskettuna. Joissakin ruokapaikoissa olutpullo on halvempi kuin vesipullo, mikä tuntuu käsittämättömältä. Olut on huono juoma pyöräillessä, se menee jalkoihin.


Illaksi päädyin Vodnany- nimiseen kylään hotelli Prajer tarjosi yösijan aamupalalla noin 35euron hintaan.

Tänään kilometrejä kertyi 1132 kommenttia: