lauantai 16. heinäkuuta 2016

16.7.2016 Vodnany - Ceske Krumlov

Hotellin aamiainen oli maukas ja sitä tarjoiltiin jo klo 7:00 lähtien. Varustauduin pikkuhiljaa matkaan, ajattelin että edessä on kevyt polkaisu Ceske Krumloviin, jossa tutustun keskiaikaisen tyylisenä säilyneeseen kaupunkiin ja majoitun keskustassa edullisen pensionaattiin tai hotelliin.

Homma ei tälläkään kertaa mennyt kuten kuvittelin. Alussa ajaminen oli irtonaista ja matka taittui. Pikkuhiljaa ajo meni väkinäiseksi ja vastamäkiä vinssatessa ja jopa pahimpia taluttaessa mietin, että onko minuun pesinyt lapamato tai jotain, kun voimat tuntuvat niin vähäisiltä. Jossain vaiheessa päivää vilkaisin gepsin korkeuslukemaa. Olin hivuttautunut noin 400 mertin korkeudesta yli 750 metriin. Pian tulikin vuorijonon huippu, sieltä lasketellessa päivän vastamäet unohtuivat..

Iltapäivällä tulin Ceske Krumloviin. Kaupunkia mainostetaan hienosti keskiaikaisen ulkoasunsa säilyttäneenä kulttuuriperintökohteena. Kaupunki oli minulle pettymys, jos on käynyt kesällä Tallinnan vanhassa kaupungissa, niin Ceske Krumlovissa ei ole muuta eroa kuin kieli ja se, että suomalaisten tilalla on saksalaisia tai itävaltalaisia turisteja, kiinalaisiakin oli paljon. Majoitus meni myös persiilleen, vilkaisin nopeasti Booking.comista majoituspaikkojen varaustilannetta, lähes kaikki oli buukattu. Kävin tarkistamassa tilanteen viidestä majapaikasta, sama juttu, kaikki buukattu täyteen. Jäljellä oli makuusalimajoitusta hostelleissa ja ylihintaisia hotelleja. Otin pakolliset valokuvat ja kävin Pennymarketissa ostoksilla. Ajatuksena oli Hotelli Erä, mutta sattumalta vastaan tuli Camping Paradijs, josta sain telttapaikan wifilla, pesumahdollisuudet ym edulliseen 6 euron hintaan. Minähän pääsin leirintäaluemajoituksen makuun jo keväällä Portugalissa, joten tiesin kuinka toimia ja mitä on odotettavissa. Tämä osa Tsekeistä on vuoristoista ja tasaiset telttapaikat ovat hakusassa, leirintäalueilla on yleensä sileät alustat:)

Päivän kilometrit 73.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti