maanantai 18. heinäkuuta 2016

18.7.2016 Tabor - Zbraslavice

Kirjauduin majoituksesta ulos yhdeksän maissa. Illan mittaan muisti palaili pätkittäin, tajusin olleeni tässä samaisessa motellissa vuonna 2006 kun kävin moottoripyörällä Itävallassa. Paikka oli silloin nimeltään Motel Euro. Jotenkin kuvittelin paikan olleen lähempänä rajaa, moottoripyörällä matka Linziin ei silloin tuntunut pitkältä.

Pääsin kaupungista ulos pienen harhailun jälkeen, tavoitteena oli polkaista Kutna Horaan ja hakeutua siellä sopivaan hotelliin. Matkaa piti oleman noin 100 km, kun olin gepsin mukaan noin 40 km päässä, puhkesi takarengas. Aloin vaihtamaan sisärengasta, mutta sen venttiili oli liian paksu takavanteen reikään. Hetken pähkäiltyäni otin etukiekon irti, siitä sisärenkaan taakse ja uuden sisurin eteen. Etuvanteen venttiilinreikä oli muutaman sadasosamillin isompi. Rengastyöt tuli tehtyä kahteen kertaan.

Päivän vastoinkäymiset eivät loppuneet siihen. Tie no 150 joka menee Kutna Horaan oli korjauksen alla. En välittänyt kieltomerkeistä vaan ajelin ajatellen että kyllä sieltä pyörän mentävä reitti löytyy. Kuvitelma oli väärä, tietyömies kielsi menemästä sillalle, siellä oli voda eli silta oli täysin poikki. Tutkin aikani karttaa ja totesin että meni kiertämiseksi ja kaukaa. Kyseisen patoaltaan yli ei mennyt muita siltoja lähimaillakaan. Jouduin tekemään noin 25 km lenkin että pääsin reitille. Jäin Pensionaattiin pieneen Zbraslavicen kylään, hintaa majapaikalla on noin 20e.
Reissussa sattuu ja tapahtuu, tänään sen taas näin. Maastot ovat olleet vaihtelevia metsäisiä kukkuloita ja peltoja vuorotellen, tänään nousua tuli gepsin mukaan 970 metriä.
Päivän kilometrit 102.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti