torstai 21. heinäkuuta 2016

20.7.2016 Lopuksi

Reissu on taas tehty ja uusia kokemuksia kertyi vähintään odotusten mukaan. Tsekki osoittautui mukavan kompaktiksi maaksi polkupyörämatkailuun.
Polkupyörän myöhäisen saapumisen vuoksi suunnitelmasta jäi pari ajopäivää pois. Jos pyörä olisi tullut muiden matkartavaroiden kanssa yhtä aikaa, olisi todennäköisesti  käynyt  lännempänä, Karlovy Varyssä ja idempänä Brnossa. Koko reissun saldoksi kertyi 561 km.

Kyllä viikossakin ehtii näemmä saamaan käsityksen maasta, toinen asia on että kannattaako viikon takia rahdata omaa pyörää, vai olisiko vuokrapyörä parempi vaihtoehto. Teki pahaa seurata polkupyöräni käsittelyä lentoasemalla. Lähtöselvitystiskillä sanottiin ensimmäisenä, että ei pyörää voi tuoda suojaamattomana koneeseen. Asia selvisi pitkän puhelinsoiton jälkeen. Ylisuurten matkatavaroiden vastaanotossa pyörä runnottiin läpivalaisun kautta alakertaan menevälle hihnalle. Henkilökuntaa ei kiinnostanut mikään muu kuin saada pyörä äkkiä pois silmistä keinolla millä hyvänsä. Helsingissä pyörä tuli matkalaukkujen seassa hihnalla, kun aiemmin se on saanut erilliskäsittelyn ja on talutettu ovesta halliin.  Ihmeen kaupalla pyöräni selvisi irronneella lokasuojan kiinnikkeellä ja parilla naarmulla.
Tällaiset kokemukset vähentävät haluani lentomatkustamiseen pyörän kanssa  tulevaisuudessa, enkä suosittele ketään ottamaan koneeseen suojaamatonta, kallista hiilikuituihmettä lastinkäsittelijöiden rikottavaksi.

Maan sisällä ei  ollut maisemissa kovin paljon vaihtelua. Tsekki on mielestäni hämmentävä sekoitus maataloutta, teollisuutta ja turismia. Majoitusta on hyvin tarjolla, hintataso on edullinen ja tieverkko kattava. Tiet ovat tosin kapeita ja liikennettä on paljon. Kapeista teistä huolimatta vaaratilanteita ei ollut ja muuten Tsekki vaikuttaa turvalliselta maalta. Ilmapiirissä on paljon samoja piirteitä kuin Puolassa ja Unkarissa, mutta Tsekki on mielestäni em. maita siistimpi, esimerkiksi suomessa tapaa harvoin niin siistejä julkisia vessoja kuin näin Tsekeissä.

Kiitos taas kaikille blogia seuranneille, päivityksiä on mukava tehdä kun huomaa, että juttuja on luettu. Hyvää pyöräilykesää kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti