maanantai 2. syyskuuta 2013

VironauttiBlogipäivitystä pitkästä  aikaa. Vironautti on Eestin matkailun editämiskeskuksen sivusto, joka on suunnattu suomesta Viroon matkustaville: http://vironautti.ning.com/
Koska sivuston nimi on mielestäni hauska ja osuva, lainasinpa sen seuraavan matkablogini otsikoksi.

Kulunut vuosi on mennyt vähillä pyöräilyillä, kevättalven matka peruuntui ja kesäloma meni kodin remontoinnissa sataprosenttisesti. Syyskuun lomasta on nyt tarkoitus olla osa Vironauttina. Olen käynyt maassa useita kertoja, mutta matkat ovat  suuntautuneet Tallinnaan tai Länsi-Viroon. Maan koillis-, itä-, ja eteläosa on näkemättä. Erityisesti kiinnostaa pohjoisrannikko Tallinnasta itään, Peipsijärven seutu ja maan kaakkoisosa Latvian rajan läheisyydessä. Matkasuunnitelma on ajaa Tallinnasta rannikkoa seuraillen lähelle Narvaa, josta Peipsijärven reunaa  ehkä Kallasten ja Räpinän,Vörun, Otepään kautta Pärnuun ja sieltä saarten kautta Haapsaluun ja takaisin Tallinnaan. En ole päättänyt reittiä sen kummemmin. Mitään majoituksia en ole varannut enkä ole muutenkaan suunnitellut matkaa ennakkoon. Ainoa varma on tällä hetkellä lähtöpäivä, eli 4.9 junalla aamulla Helsinkiin, josta 10:00 Linda Linellä Tallinnaan ja siitä se lähtee kohti itää. Kilometrejä arvelisin tulevan yli 800, ehkä lähemmäs 1000 ja aikaa arviolta viikko mutta kiirettä ei ole. Tarkoitus on ajella pienempiä teitä mahdollisuuksien mukaan.

Majoitus maassa on halpaa, mutta aion kuitenkin ottaa teltan ja makuupussin mukaan, Googlen katumäkymistä näkyi mukavan näköisiä, telttailuun sopivia mäntykankaita tien varressa ja ajatus Saarenmaan nummilla telttailusta viehättää. Punkkien kanssa tosin on oltava tarkkana.

Pyöräilykalustoksi lähtee Van Nicholas. Vaihdoin Rohlofiin juuri ensimmäistä kertaa öljyt ja takarenkaaksi hyväksi koetellun ja kestävän Scwalbe Marathon Plussan. Pyörässä on Son napadynamon ruokkimat  Edelux valot  pimenevien iltojen pyöräilyyn. Primus-kaasukeitin lähtee mukaan, tarkoitus on maistaa ja paistaa paikallisia lihajalosteita vahvan Pöltsamaan sinapin kanssa. Blogia päivitetään mahdollisuuksien mukaan kuten aiemmillakin reissuilla.

.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti