maanantai 9. syyskuuta 2013

5.9.2013 Haljala-Lohusuu

Aamu oli aurinkoinen ja heräsinkin jo kuuden jälkeen purkamaan telttaa ja keittelemään teetä. Päivän suunnitelma oli ajaa itään Jöhvi-nimiseen kylään ja siitä etelään päin kohti Peipsijärveä. E20 kävi jossain kohdalla lähellä Suomenlahtea ja kauempana näkyi jyrkkiä kalkkikivirantoja kuin Cornwallissa ikään. Ennen Jöhvia lyhyempi lähti reitti etelään, jota pitkin ajelin kohti rajajärveä.

Saavuin Peipsijärven rantaan iltapäivällä. Kävin neuvostoaikaisen lomakylän liepeillä tutustumassa järveen. Maisemat olivat upeat, kuin merellä ikään ja mikä parasta, järveä ja sen hiekkarantoja ei ole mökitetty, ilmeisesti maanomistusoloista johtuen. Valtio omistaa rannat, monessa paikassa näkyi riigimetsasta kertovia vihreitä kylttejä. Yritin ostaa tien laidassa suitsukalaa myyvältä naiselta savustettua makrillia, mutta myynnissä oli vain pikimustaksi korvennettuja, suuria lahnoja.

Järven rantametsät ovat kuivia mäntykankaita ja katselin niitä sillä silmällä, että mihinkähän tässä leiriytyisi ensi yöksi. Paikka löytyi rannassa olevan veneiden vesillelaskupaikan vierestä, sain teltan pystyyn vain kymmenisen metriä vesirajasta, ei varmasti ollut punkkeja kuten edellisessä paikassa. Pystyttäessäni telttaa rantaan telttakankaan saumoista ryömi varmasti yli kymmenn punkkia näkyville. Päivän kilometrit 136.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti