tiistai 10. syyskuuta 2013

7.9.2013 Pölva - Karksi Nuia

Yö oli ollut kylmä, hostellin ikkunasta näkyvä naapurirakennuksen huopakatto oli aamulla kuurassa. Poistuin hiljaisesta hostellista vähin äänin Pölvan keskustaan. Yritin etsiä Wifi-verkkoa, koska kaupungin keskustassa oli ilmaisesta Wifistä kertovia kilpiä. Verkkoa ei kuitenkaan löytynyt ja blogin päivittäminen jäi tekemättä. Sinisiä @ Internet-kilpiä on usein koulujen lähellä, mutta olin monesti liikkeellä aikoihin, jolloin koulut olivat kiinni.
Jalgratasturistista puristettiin mehut irti, kun saavuin Viron mittakaavassa korkeista mäistä tunnettuun Otepäähän. Lohduttelin hikoillessani, että on täällä muutkin suomalaiset hikoilleet, tosin pääasiassa talvisin. Otepään mäissä huomasin, että ajo ei ole oikein irtonaista. Reisi-, eli tässä tapauksessa reissulihakset joilla eteneminen pyöräillessä tapahtuu olivat niin kipeät, ettei niihin voinut edes paljon koskea, hieromisesta puhumattakaan. Kyse taitaa olla harjoittelemattomuudesta. Olen pyöräillyt kuluneena vuonna aivan liian vähän.
Otepäästä mutkittelin sorateiden kautta Törvaan. Tässä vaiheessa alkoi harmittamaan kunnon karttojen puute, mutta pääsin perille kuitenkin.Törvasta ajelin iltapäivän ja illan mittaan Karksi Nuiaan, jossa jäin yöksi pellolle, lehdoissa vaanivien punkkien ulottumattomiin. Päivän kilometrit 120.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti