torstai 12. heinäkuuta 2012

Mietteitä reissun jälkeen

Oli vaihteeksi mukavaa matkailla kotimaassa. Suomessa ajaessa on jotenkin rennompi olo, Välimatkat kylien tai kaupunkien välillä ovat tosin joskus pitkiä, mikäli pyörään tulisi iso vika tai jotain terveysongelmaa. Itsellänikin on sukulaisia tai muita, lähinnä töiden kautta syntyneitä verkostoja, mistä voisi pyytää apua tarvittaessa. Ajaminen on kotimaassa helppoa ja täällä on vähän rekkaliikennettä eurooppaan verrattuna.

Suvinen Suomi näytti sään puolesta hyviä puoliaan useimpina päivinä, tosin sadettakin tuli välillä. Kuulin, että loppumatkasta etelä-suomessa oli tullut päiväkausia vetta, joten olin oikeastaan onnekas kun sain loppumatkasta nauttia auringosta ja yöttömästä yöstä.

Pyörä toimi hyvin lukuunottamatta yhden pinnan katkeamista. Olen seurannut pinnojen kireyksiä mittarilla, joten liian löysästä tai kireästä pinnasta ei ollut kyse. Terveyden tai kunnon kanssa ei ollut ongelmia eikä ajo ollut oikein väkinäistä missään vaiheessa. Yöpymisiä tuli yhdeksän, joista yksi sukulaisissa ja yksi kaupallisessa. Telttailu oli mukavaa hyttysistä huolimattta. Tasainen telttapaikka tuntuu olevan varmin tae kohtuullisille yöunille, liikenteen melu ei itseäni häiritse. Ruokaan ym. sekalaiseen meni rahaa noin 20 euroa päivässä, joten kovin kalliista matkailusta ei ollut kyse. Erityiseti Lapissa hintataso vaihtelee paljon. Pyrin jo kannatuksenkin vuoksi suosimaan edullisia paikkoja, joissa ei toimita "rahat pois turistilta" periaatteella. Suurilla huoltoasemakeitailla on palvelut kunnossa ja niissä onnistuu ruokailu, ostokset, blogin päivitys ym samassa paikassa ja aukioloajat ovat pitkiä. Harrastin loppumatkasta blogin päivitystä tien laidassakin matkapuhelimen ja tabletin yhdistelmällä, kun hyttyset eivät enää haitanneet. Androidille tarjottava Blogger-appsi ei ole tosin toiminnaltaan erityisen luotettava. Nuorgamissa kuvia lähettäessäni sovellus kaatui, kuvat katosivat ja tekstiä ei voinut enää editoida. Kirjoittelen tätä junassa ja laitan kotona Garminin päiväkohtaiset tiedostot blogiin, mikäli tiedostot ovat kunnossa. Vuosi sitten osa reissun tiedostoista oli viallisia, eikä niitä saanut purettua laitteesta ulos.
Kiitos kaikille blogia seuranneille, kotimassakin voi tehdä hienoja pyöräreissuja.

2 kommenttia:

  1. On ollut kivaa seurata matkasi. Omani jatkuu vielä tänään: http://nurmes2012.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Hei Thomas ja kiitos kommentistasi. Sinulla näyttää olevan hieno reissu meneillään. Pitää tutustua blogiisi kunnolla kun pääsen pöytäkoneen ääreen. Myötätuulta matkallesi!

    t. Ari

    VastaaPoista