keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

3.7.2012 Suonenjoki-Nurmes

Telttailuyö sujui hyvin, ei ollut liian kuuma tai kylmä. Kuopioon oli matkaa noin 40 km, poikkesin Kuopiossa pikaisella sukulaisvierailulla. Kuopion ja Siilinjärven välillä on moottoritie, jota piti ajaa pätkä tööttäysten saattelemana. Moottoritiehän on nopein väylä paikasta a paikkaan b. Siilinjärvellä kävin etnisessä pizzapaikassa, jossa eteen tuotiin kuudella eurolla lähes nuorisopyörän vanteen kokoinen pizza. Renkaan on pyörähdettävä Siilinjärven ja Nurmeksen välillä noin 50000 kertaa, joten eiköhän moinen kaloripommi katoa lähitunteina polkupyörän laakerihäviöhin, vierintä-  ja ilmanvastukseen matkan taittuessa. Päivän kulttuuriannos tuli nautittua, Siilinjärven torilla oli tarjolla kuorolaulua. Nilsiässä yllätti kunnon sade- ja raekuuro. Illansuussa jäin telttailemaan mäntykankaalle 20 km ennen Nurmesta. Kilometrejä kertyi 150.
2 kommenttia:

  1. Minkähän ihmeen takia päätit käyttää moottoritietä, kun ihan vieressä olisi ollut vaihtoehtoinen reitti? Kyseisellä moottoritiellä kulkee päivittäin noin 35000 autoa ja kolaroidaan säännöllisesti. Onneksi selvisit hengissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallisesti moottoritien valinta pyöräilyyn ei ole tietoinen valinta, vaan sinne ajaudutaan. Olen mennyt kyseistä tietä autolla vuoden aikana kuusi kertaa ja muistelin, että Kallaveden ylittävällä osuudella pyörätie on oikealla puolella Siilinjärvelle päin mentäessä. Pyörätie olikin vasemmalla puolella, mutta sinne ei päässyt kun oli ne autot siinä välissä. Mielestäni moottoritiellä voi olla jopa turvallisempi ajaa kuin kapealla tavallisella tiellä, kun rekat ei revi sivulaukkua hajalleen kuten esimerkiksi Via Balticalla 2010 kesällä. Pientareet on leveitä. Tosin kiellettyähän se on eikä muutenkaan suositeltavaa.

      Poista