perjantai 16. maaliskuuta 2012

Segovia-Briviesca 15-16.3.2012

15.3.2012
Kamat kasaan ja uloskirjautuminen hotellista. Hotellin baarissa oli tielaitoksen miesten tyylisiä kavereita aamukahvilla. Menin kysymään hyvää, polkupyörälle luvallista reittiä Burgosin suuntaan. Kuultuaan ajoreitistäni Malagasta pohjoiseen joku mutisi sanoja poco ja loco, varmaan jotain paikallisia kohteliaisuuksia:) Aikoinaan 70-luvulla ei espanjaa opetettu peruskoulussa vaan osaamani sanat on tarttuneet la-puhelin- ja radioamatööriyhteyksistä Éspanjaan ja muihin latinomaihin. Tietysti jokunen sana on tullut spagettiwesterneistä. Reitistä kertoessa pitää muistaa käyttää sanaa ruta eikä länkkäreistä tuttua ja yleistä sanaa puta.… Pyörä on toiminut hyvin, rasvasin tänään ketjut ensimmäistä kertaa. Takarengaskin tuntuu pitävän paineet kun laitoin kunnolla 5 baria ilmaa huoltoasemalla. Contin Sportcontactit pyörivät kevyesti.
Reitti oli hyvä ja pyörä kulki tasangolla 155 km. Päädyin telttailemaan La Horra nimiseen paikkaan Ribero Del Dueron viinialueelle.


16.3.2012
Aamupuurot naamaan ja baanalle. Katselin illalla reittiä ja voin sanoa, että Espanja ei ole pyöräilylle ystävällinen maa. Käyttämäni BU130 tie loppuu muutamia kymmeniä kilometrejä ennen Burgosia ja jatkuu moottoritienä. Jouduin kiertelemään lehmänpolun tasoisia teitä päästäkseni Burgosiin. Toisaalta reitille osui pieniä kyliä, joissa aika tuntui pysähtyneen jonnekin 50-luvulle. Ilmasto on muuttunut selvästi tultaessa pohjoiseen. Vesipullot vajenvat hitaammin, eikä tänään ollut tarvetta laittaa aurinkorasvaa. Burgos on tosi hieno kirkkoineen ja suihkulähteineen. Karttaa tutkiessani muuan herrasmies tuli kysymään että tarvitsenko apua. Kerroin pyrkiväni kohti Ranskaa ja hän neuvoi reitin kaupungista ulos ja siitä eteenpäin. Kuulin että tie N1 on tarkoitettu myös pyörille. Uskoin tätä ja lähdin ajelemaan kohti koillista ja Vitoriaa. Huomasin tosin tien alussa kieltomerkin pyörille, hevosille ym. mutta en antanut sen häiritä. Kukaan ei tullut pysäyttämään ja päädyin yöksi 40 km päähän Burgosista Briviesca-nimiseen kaupunkiin. Kilometrit 132.

2 kommenttia:

 1. Moi Ari,

  Sinulla näyttää matka etenevän vähintään tuplanopeudella meihin verrattuna. Täytyykin seurata matkaasi, sillä emme ole vielä päättäneet reittiämme Espanjan läpi.

  Myötätuulta!

  Olli / pienimustapyora.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos Olli. Ei tässä nyt kisaa ole. Oravanpyörä kutsuu ja kotona on nälkäisiä suita. En osaa oikein pitää välipäiviäkään ajamisessa. Tuulet on nyt suotuisat Biskajanlahdelta, ei tarvinnut Irunissa paljon polkea kun tuuli takavasemmalta ja kovaa.

   Poista