tiistai 3. huhtikuuta 2012

Ajatuksia lopuksi


Reissu oli antoisa. Oli mielenkiintoista nähdä uusia maita. Hollanti ja Belgia ovat juuri niin tiheään asuttuja, kuin ennalta oletinkin. Suurimman vaikutuksen tällä kertaa teki kuitenkin Espanja. Kylät olivat jollain tavalla hiljaisia, lähes autioita ja ihmiset omalla tavallaan ystävällisiä ja kannustavia, vaikka yhteistä kieltä ei kaikille asioille ollutkaan. Hintatasoltaan manner-espanja on on edullinen. Ruuan ja muiden hyödykkeiden hinta oli usein reilu puolet meidän hinnoistamme. Kohtuutasoisia majapaikkoja löytyy 25 eurolla kun etsii hostal-kylttejä keskustoista. Isot kaupungit ovat vaikeita ajaa, pyöräteitä ei ole, mutta maaseudulla on hiljaista ja siellä on helppo ajaa. Ennalta hieman hirvitti maan vuoristoisuus, mutta kyllä sieltä aina se alamäkikin tulee. Latasin Garminin keräämän datan Garmin Connect ohjelmaan, josta on mielenkiintoista katsoa esimerkiksi nousuja ym. tietoa. Datassa on jonkin verran virheitä, syketasot ovat liian alhaisia. Garminin vyö ei ole kovin luotettava vaan antaa joskus liian alhaisia lukemia. Ohjelman kokonaiskilometrimäärä näyttää 2671, muttta käytännössä siitä puuttuu arviolta pari-kolmekymmentä kilometriä. Jos 26 x 1.6 kokoisen eturenkaan ympärysmitta on 2.05 metriä, pyörähti eturengas matkan aikana yli 1.3 miljoonaa kertaa:) Kilometrimäärän arviointi etukäteen meni nappiin, kokeilin Map24 ja Viamichelinin laskureilla välin Malaga-Amsterdam lukemia ja lisäsin niihin 20%, joka piti hyvin paikkaansa.
Terveyden kanssa ei ollut mitään ongelmia ja mielestäni kunto riitti reissun suorittamiseen kunnialla. Viimeisen viikon lyhyisiin ajopäiviin oli syynä, että jouduin hidastelemaan etten päätyisi ennenaikojaan johonkin kalliiseen hotelliin Amsterdamissa odottelemaan lähtöpäivää/hotellikuolemaa. Rahaa reissussa kului melko tarkkaan tuhat euroa, jos mukaan ei oteta renkaasta, kartoista ja kypärästä aiheutuneita lisäkustannuksia. Olin arvioinut rahankulutuksen noin tonniksi ja rahat olivat mukana käteisenä, korttia en käyttänyt kuin lentolipun tilauksen yhteydessä.
Suosittelen polkupyörämatkailua kaikille seikkailunhaluisille, jokainen päivä on luultavasti erilainen tai ainakin erilainen kuin kotona.

Varusteet:

Pyörä : Surly Long Haul Trucker 2009 itse osista koottu, ajokilometrit 9400
Teltta: Wechsel Pathfinder TL
Makuupussi: Mountain Equipment Titan 650
Makuualusta: Thermarest Prolite Plus
Laukut: Vaude Aqua
Laukkutelineet: Tubus Tara/ Tortec Expedition
GPS: Garmin Edge 705 + City Navigator Europe 2010 kartat
Keitin: Primus Express Ti / Eta Power

4 kommenttia:

 1. Laitaha gps jäljet jakoon ni voi katsoa missä menit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voishan ne laittaa, mutta en ole Facebook/Twitter/ ym sosiaalisen median miehiä, niin täytyy katsoa kuinka ne saa tuolta Garmin Connectista jakoon. Yksi mahdollisuus on lienee laittaa joka päivälle ohjelman luoma linkki.

   Poista
  2. No niin, nyt on jäljet jaossa, enjoy! Huomasin kilometrejä katsellessani muutaman kilometrin heittoja suuntaan ja toiseen. Välillä otin blogiin kilometrit gepsistä, välillä mittarista. Gepsi jäi parina aamuna laittamatta päälle ajoon lähdettyä, samoin ensimmäisenä päivänä Malagan kentältä. Olisi ollut mielenkiintoista katsoa harhailua kun etsin reittiä kaupunkia halkovien pikateiden ali tai yli.

   Poista
  3. Kiitoksia. Tätä juuri tarkoitin, itse lisään kanssa kuljetun reitin,sitten keaällä blogiin. En itsekään ole fb ja twitter ihmisiä, vaan enemmän tarinankertoja.

   Poista