keskiviikko 15. helmikuuta 2012

2012 reissun valmistelua


Pitkästä aikaa tulee blogin päivitystä. Aiheena on kevään polkupyöräreissun valmistelut. Tänä keväänä on tarkoitukseni on ajaa ajaa Malagasta Espanjan läpi Lounais-Ranskaan, jonnekin Bordeauxin tienoille ja siitä mahdollisesti Ranskan länsilaitaa Belgiaan ja Hollantiin. Reitti on muuten auki, paitsi menolippu kuskille ja pyörälle on ostettuna. Alustavasti olen suunnitellut tulevani takaisin Airbalticin koneella Amsterdamista Helsinkiin joskus huhtikuun alkupäivinä. Lähtö tapahtuu Helsingistä Airberlinin koneella 9.3.2012 klo 7:00. Hankin liput jo itsenäisyyspäivän aikoihin. Sen jälkeen aloin valmistella matkaa hankkimalla pahvisen pyöränkuljetuslaatikon, karttoja, teltan aluskankaan, pyörän osia ym. Uskollisella Surly-ratsulla on tarkoitus läheä. Ostin Surlyyn uudet, tukevammat laukkutelineet eteen, päädyin Tubus Tara-malliin. Hyvin palvelleet Schwalbe Marathon Plussat vaihdoin Continentalin 26 x 1.6 SportContacteihin ja samalla sisärenkaat korvasin keveämmillä Geaxin valmisteilla. Sain rengaspäivityksillä  noin 1.2 kiloa pyörivää massaa vähemmäksi. Kävin samalla läpi pinnojen kireydet Parkin mittarilla kiekon ollessa rihtauspukissa. Muutamaa pinnaa täytyi hieman kiristää takakiekosta, tarkistin samalla rihtauksen. Ketjut ja takapakka vaihtui uusiin, samoin entiset hien ruostuttamat jarruvaijerit. Brooksin penkki sai pintaansa ruotsalaista Ekol-nahkaöljyä. Pyörä alkaa olla iskussa uusiin koitoksiin.
Hankin Bookdepositorystä britannian autoliiton julkaisemat road atlakset Ranskasta ja Espanjasta  sekä Marco Polon ja Michelinin karttoja 1:150000 ja 1:200000 mittakaavoissa.

 Lähtöön on aikaa melko tarkka neljä viikkoa. Euroopassa on pitkästä aikaa oikea talvi, Espanjassa näyttää olevan lumetonta ja lämpötilat esimerkiksi Malagassa noin +15, Ciudad Realissa muutama aste vähemmän. Yölämpötilat pyörivät jossain nollan yläpuolella, siis hyviä kelejä untuvamakuupussissa yöpyvälle matkaajalle. Suunnitelmissa on ajaa yksin, yöpyä olosuhteiden mukaan teltassa ja ruokailla pääasiassa omavaraisesti itse keiteltyjä gourmet ruokia. Kokkailuja varten päivitin 70-luvulta peräisin olevan vanhan Campingaz keittimeni Primuksen titaaniseen Express polttimeen ja EtaPower-kattilaan ja tuulisuojaan. Setti pakkautuu omaan kuljetuspussiinsa kompaktiksi paketiksi. Litra huoneenlämpöistä vettä kiehuu kokeilujeni mukaan noin kolmessa minuutissa. Googlen katunäkymissä näkyi yöpymiseen houkuttelevia oliivilehtoja ja viinitarhoja aivan teiden varsilla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti